+36306307844 | felfekvesterapia@gmail.com | Felfekvés Terápia Med-Pont 1143. Bp. Hungária körút 73.

+36306307844 | felfekvesterapia@gmail.com | Felfekvés Terápia Med-Pont 1143. Bp. Hungária körút 73.

Sarok- és Bokavédő Eszközök

A sarok- és bokavédő felfekvés elleni eszközök olyan speciális termékek, amelyek célja a nyomásos felfekvés megelőzése és kezelése az emberi láb két sérülékeny területén: a saroknál és a bokánál. A nyomásos felfekvés olyan sérülés, amely a bőrre vagy a kötőszövetre nehezedő tartós nyomástól alakul ki, és ha nem megfelelően kezelik, komoly szövődményekhez vezethet.

A sarok- és bokavédő felfekvés elleni eszközök különböző típusai között megtalálhatók kisebb és normál bokára illetve nagyobb feldagadt bokára (elefántláb) szánt eszközök. Ezek a termékek korábban főként kórházakban vagy gondozási intézményekben voltak használatban, de ma már elérhetők a nagyközönség számára is.

Ezek az eszközök rendkívül fontosak a mozgáskorlátozott vagy ágyban fekvő emberek számára, akik hosszú időn keresztül ugyanarra a testrészre fektetik testsúlyukat. Ezek az emberek különösen veszélyeztetettek a felfekvések kialakulásában, ezért fontos a megfelelő felfekvés elleni védelem biztosítása számukra.

A sarok- és bokavédő felfekvés elleni eszközöket speciális anyagokból készítik, amelyek képesek csökkenteni a nyomást, miközben védelmet nyújtanak a bőrnek. A párnázott részek általában memóriahabot, habszivacsot vagy zselét tartalmaznak, amelyek hatékonyan csökkentik a nyomást a sérülékeny területeken.

Az alapos higiénia és rendszeres ápolás azonban alapvető fontosságú a sarok- és bokavédő felfekvés elleni eszközök hatékony működése érdekében. A rendszeres tisztítás és a bőr megfelelő hidratálása kulcsfontosságú a bőr egészségének fenntartásához, és a felfekvések kockázatának csökkentéséhez.

Összességében a sarok- és bokavédő felfekvés elleni eszközök elengedhetetlenek a sérülékeny lábszárak védelméhez és a nyomásos felfekvések megelőzéséhez. Ezek a termékek segítenek fenntartani a bőr egészségét és enyhíteni a fájdalmat, és ezáltal javítják az életminőséget a mozgásukban korlátozott emberek számára.