+36306307844 | felfekvesterapia@gmail.com | Felfekvés Terápia Med-Pont 1143. Bp. Hungária körút 73.

+36306307844 | felfekvesterapia@gmail.com | Felfekvés Terápia Med-Pont 1143. Bp. Hungária körút 73.

Felfekvés Elleni Krémek

A felfekvés olyan jelenség, amely különösen hosszú ágyban fekvés vagy inaktív életmód esetén alakulhat ki. Ez a probléma elsősorban az idősek, a betegek és a mozgásképtelen emberek körében gyakori, akik hosszabb ideig nem képesek vagy nem tudnak mozogni.

A felfekvések megelőzése és kezelése fontos, mivel ezek a sebek kényelmetlenséget és fájdalmat okoznak, valamint az alsó bőrrétegek fertőzéseinek állandó forrása lehetnek. A legnagyobb kockázatot a nyomás és súrlódás okozza azokon a területeken, ahol a testtömeg a legnagyobb. Ezek a területek általában az ülőgumók, a csípő, a könyökök, a térdhajlatok és a sarkak.

A felfekvés megelőzésének egyik módja az aktív életmód fenntartása, valamint a rendszeres testmozgás beiktatása az életbe. Azonban ha valaki képtelen mozogni vagy hosszú időt kell ágyban töltenie, fontos a megfelelő felfekvés elleni krémek használata.

A felfekvés elleni krémek segítenek megvédeni a bőrt a nyomás és súrlódás okozta károsodásoktól. Ezek a krémek gyakran tartalmaznak hidratáló anyagokat, amelyek segítenek megőrizni a bőr nedvességtartalmát és puhaságát. Emellett a krémek egyedülálló összetevőkkel is rendelkezhetnek, például UV-védelemmel vagy antibakteriális hatású anyagokkal, amelyek segítik a bőr egészségének megőrzését.

A felfekvés kezelésére különleges felfekvés-kezelő krémek léteznek, amelyek serkentik a sebgyógyulást és segítenek a károsodott bőr regenerálódásában. Ezek a krémek általában antimikrobiális hatásúak, és elősegítik az egészséges bőrrétegek kialakulását.

Fontos megjegyezni, hogy a felfekvés elleni krémek használata csak a kezelés része lehet, és nem helyettesítheti az ágyban fekvő beteg rendszeres mozgatását és az ágyának rendszeres átalakítását. A megelőzés és a kezelés optimális eredményei érdekében mindig konzultáljon a beteg ellátásáért felelős egészségügyi szakemberrel.